Schoonheidssalon Face 2 Feet
Gun jezelf dat ene momentje… 


Wat is een medische pedicure?

Als medisch pedicure verzorg ik de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen. Mocht het nodig zijn dan neem ik van te voren een anamnese af, voer ik een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken van uw voeten. Verder kan ik u onder meer adviseren ten aanzien van uw schoenen, pantoffels, slippers, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. In een standaard behandeling verzorg ik uw nagels en de nagelomgeving, verwijder ik eelt en indien aanwezige likdoorns. Indien nodig behandel ik ingegroeide teennagels, verzorg verdikte- en schimmelnagels en behandel kloven. Hiervoor wordt handmatig en machinaal instrumentarium gebruikt.

Ik ben aangesloten bij, en werk nauw samen met podotherapeuten zodat de behandelingen van de diabetische voet vergoed kunnen worden.

Daarnaast voer ik als medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voer ik dan de passende specialistische behandeling uit. 

Tevens heeft een medisch pedicure de beschikking over specialistische technieken waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen zoals;

  • antidruktechnieken doormiddel van vilt en orthesemateriaal,
  • nagelregulatie doormiddel van het plaatsen van nagelbeugels,
  • nagelreparatie. 

De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Als medisch pedicure weet ik wanneer ik moet doorverwijzen naar andere disciplines.

Een medisch pedicure moet voldoen aan strenge eisen en is vermeld in het Register Paramedisch Voetzorg (RPV). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het RPV garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen en voorwaarden word ik als medisch pedicure jaarlijks bijgeschoold. Uw voeten zijn bij Schoonheidssalon Face 2 Feet dus in goede handen. Naast mijn registratie bij Provoet ben ik ook geregistreerd bij StiPeZo; Stichting Pedicure Zorg.

Ik werk ook ambulant. Mensen die door bepaalde omstandigheden niet bij mij in de praktijk kunnen komen help ik graag aan huis. 
 

Bellen