Schoonheidssalon Face 2 Feet
Gun jezelf dat ene momentje… 

Schimmelnagel.

In de volksmond worden ze veelal kalknagels genoemd, maar het is een nagel met een schimmelinfectie. Het is belangrijk dat u altijd een schimmelnagel behandeld. Er zijn erkende middelen te koop bij de drogist. Wees er op berekend dat de behandeling 6 maanden tot een jaar zal duren bij consequent gebruik. Bij ernstige besmetting altijd eerst de huisarts raadplegen.
Schimmelnagels worden veroorzaakt door een besmettelijke infectie die overal opgelopen wordt waar u op de blote voeten loopt. In een warme, vochtige omgeving, en in de sok en schoen kan de schimmel zich ook gemakkelijk vermenigvuldigen. Ook een ( tijdelijk) zwakkere weerstand kan een extra risico zijn om een schimmelnagel te krijgen.
De nagel ziet veelal geel en wordt dikker en bros. Later kleurt deze groen-bruinig, zwart. Dat zijn de afvalstoffen van de schimmel.
Als een nagel eenmaal besmet is, kan via de onderzijde van de nagel, de gehele nagelplaat aangetast worden. Bij niet behandelen kan de nagelplaat los komen te liggen en eronder hoopt zich vuil op waarin de schimmel zich kan vermenigvuldigen. De schimmel groeit van de top van de teen naar beneden en de nagel groeit naar boven. Deze botsing remt de gezonde groei van de nagel.

In samenwerking met de pedicure kan zo'n schimmelnagel behandeld worden en zelfs verdwijnen. Maar het is dan noodzakelijk dat men consequent de nagel dagelijks behandelt met een zuur middel in de vorm van crème of vloeibare vorm.
In de eerste plaats zal de pedicure uw nagel(s) weer tot normale dikte slijpen, en eventuele los zittende delen weghalen, dit is niet pijnlijk.
Bellen