Schoonheidssalon Face 2 Feet
Gun jezelf dat ene momentje… 

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. Oorzaken kunnen onder andere zijn: ingegroeide nagel, likdoorn, overmatig eelt, verkeerde stand van de voet of andere oorzaken. De meeste voetproblemen zijn op te lossen. Uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet elke keer met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten, want dat kan de huid uitdrogen. Droog uw voeten goed af, en vergeet vooral niet om goed tussen de tenen te drogen, anders kunt u “zwemmerseczeem”, ofwel voetschimmel ontwikkelen. Smeer na het drogen uw voeten in met een vochtinbrengende creme. Breng deze aan over de gehele voet, uitgezonderd tussen de tenen.

Voorkom ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels kunnen erg veel pijn veroorzaken, meestal gaat het hierbij om de nagels van de grote teen. Hoe eerder u erbij bent hoe sneller het is verholpen.

Hoe onstaan ingroeiende teennagels:

 • Slecht passende schoenen, (voetbalschoenen, smalle schoenen)
 • Het verkeerd (te kort) knippen van de nagels*
 • Een weke nagelomgeving door overmatige transpiratie of veel baden

Nagels knippen

Veel problemen zijn te voorkomen door op een juiste manier uw teennagels te knippen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang. Knip de nagels recht af, en vooral niet te kort, dat voorkomt ingroei. De hoeken mag u iets afronden met een vijl.

Kloven

Kloven komen meestal voor in de eeltranden van de hiel. Het zijn plekken in de huid die gespleten zijn doordat de huid minder elastisch is, vaak als de huid erg droog is. Ze worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.

Voorkom kloven:

 • Smeer elke avond uw voeten in met een vochtinbrengende creme
 • Vijl 1x per week in 1 richting uw eeltranden op een droge huid

Als er toch een kloof is ontstaan, laat deze dan zsm behandelen door uw pedicure, dit voorkomt veel pijn.

Schoenen kopen

Goed passende schoenen zijn erg belangrijk voor uw voeten. Als u schoenen gaat kopen, doe dit dan bij voorkeur in de loop van de dag. Uw voeten zwellen namelijk een beetje op gedurende de dag, op die manier voorkomt u knellende voeten, en voetproblemen! Let niet alleen op de goede lengtemaat, maar ook het kiezen van de juiste breedtemaat is zeer belangrijk.

Schimmelinfectie aan de voethuid en nagels

Wanneer u last heeft van een schimmelinfectie aan uw voeten, wees dan zeer bewust van het feit dat u anderen ook kunt besmetten. Schimmels gedijen goed in een vochtige warme omgeving.

 • Droog dus altijd uw voeten en tenen goed af.  Gebruik altijd een aparte schone handdoek (of gastendoekje) voor uw voeten, en was deze op min. 60 graden celsius.
 • Loop nooit op blote voeten, gebruik badslippers.
 • Draag zoveel mogelijk sokken die goed vocht opnemen, en heet wasbaar zijn.
 • Draag schoenen die ventileren
 • Indien uw sterk transpirerende voeten heeft, wissel dan een keer extra van sokken per dag
 • Gebruik zonodig een schimmeldodende voetcreme zoals Daktarin of Canasten
 • Behandel dan ook 1x per week uw schoenen met een schimmeldodend middel


Schimmelinfecties aan de nagels

Ruim een kwart van de mensen in Nederland hebben een schimmelinfectie aan de teennagels. In de volksmond wordt dit ook wel “kalknagels” genoemd. Een schimmelnagel is vaak verdikt, of verhard. De nagel is brokkelig en bobbelig. De kleur van de nagel is wit/geel/oker kleurig. De nagel kan loslaten, en kan eventueel pijn doen of jeuken.

Behandeling van schimmelnagels: 

Schimmels gaan in het bloed zitten en zijn eigenlijk alleen met een antischimmel medicatie, door uw arts voorgeschreven, goed te genezen. Het nadeel van deze medicatie is dat het zeer belastend is voor de nieren en lever. Uw huisarts kan u daar advies over geven.

Indien u niet in aanmerking komt voor medicatie is een uitwendige behandeling van de schimmelnagels door uw pedicure de beste oplossing. De pedicure freest de nagels dunner en adviseert u omtrent de voetverzorging en het gebruik van schimmeldodende middeltjes. U moet echter wel rekenen op meerdere bezoeken aan uw pedicure. Het uiteindelijke resultaat staat of valt met het consequent volhouden van de behandeling. Let wel: de uitwendige aanpak van schimmelnagels leidt zelden tot 100% genezing. Het behandelingsproces vergt veel tijd en geduld.Bellen